Деякі українці втратять додаткові виплати до пенсії: хто у зоні “ризику”

Деякі українці втратять додаткові виплати до пенсії: хто у зоні “ризику”

Виплату вирішили призупинити, і за цей час вже сформувалася заборгованість, однак поки що немає можливості її погасити.

Частина українців отримують різні доплати до пенсійних виплат, але деякі з них можуть втратити такі приємні бонуси. У ПФУ назвали категорію.
Йдеться про тих, хто мешкає на радіоактивно забруднених територіях. Раніше такі пенсіонери отримували виплати у розмірі однієї, двох чи трьох мінімальних зарплат. Це передбачено у статті 39 Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Проте вже зараз українці почали втрачати свої доплати. У Пенсійному фонді пояснили, що це відбувається через те, що в бюджеті не вистачає коштів, щоб виплатити гроші людям, які не працюють і проживають на цих територіях.
Виплату вирішили призупинити, і за цей час уже сформувалася заборгованість, проте поки що немає можливості її погасити. Також влада сумнівається, чи варто загалом відновлювати такі виплати окремим категоріям українців.

Варто зазначити, що йдеться не про пенсіонерів-ліквідаторів чи постраждалих, а тих, хто все життя нормально себе “відчував” у фінансовому плані, але напередодні призначення пенсії вирішив подати заявку на виплату цієї надбавки.

Читайте також  Пенсії в Україні в 2024 році: коли піднімуть і скільки додадуть грошей

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело