Адвокат розповів чи зможуть чоловіки після закінчення війни перетинати кордон

Адвокат розповів чи зможуть чоловіки після закінчення війни перетинати кордон

Усі обмеження прив’язані до воєнного та надзвичайного стану

Через повномасштабне вторгнення росії в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Мобілізації підлягають усі військовозобов’язані чоловіки призовного віку від 18 до 60 років.

Тому існує заборона виїзду закордон для чоловіків на період дії воєнного стану.

Та досить актуальним залишається питання того, чи зможуть українські чоловіки виїжджати з закордон після перемоги українського народу над окупантами.

Юрист адвокатського об’єднання T&T Partners Владислав Юрчак спрогнозував, чи можна буде військовозобов’язаним виїздити за кордон після перемоги України у війні з Росією.

Він пояснив, що обмеження на виїзд за кордон чоловіків в українському законодавстві прив’язані до надзвичайного та воєнному стану.

“Наразі складно передбачити, що буде в правовому полі після закінчення дії правового режиму воєнного стану”, – сказав експерт.

Юрчак зауважив, що якщо після завершення воєнного стану буде оголошено надзвичайний стан, то обмеження для чоловіків щодо виїзду за кордон продовжаться.

Однак, якщо після завершення війни жоден з цих двох станів не буде діяти, то чоловіки зможуть вільно виїжджати закордон.

Читайте також  Урок для українців: які обмеження для невакцинованих вводять країни світу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело