Синоптик розказав, яка погода буде в Україні до середини травня

Синоптик розказав, яка погода буде в Україні до середини травня

Найближчими днями на нас чекає переважно суха та сонячная погода, проте подкуди все ж капатиме.

На вихідних, 13 та 14 травня, в Україні очікується чудова сонячна погода у більшості областей з комфортними температурними показниками. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає “Метеопрог”.

Він наголосив, що зараз повітряна маса над Україною поступово прогрівається. Проте вночі все ще відчутне вихолодження приземного повітря, особливо у знижених ділянках місцевості, де стовпчики термометрів можуть опускатися до 0…+3 °C. Однак, протягом наступних двох діб очікується зростання температури по всій країні.

За словами синоптика, істотних опадів на вихідних не передбачається, лише місцями в денний час є ймовірність невеликих дощів у зв’язку з термічною конвекцією в результаті прогріву земної поверхні.

“Таким чином, до середини поточного місяця середньодобові значення температури на більшій частині України відповідатимуть кліматичній нормі”, – прогнозує він.

Заморозки, за словами Кібальчича, повністю відступлять, що сприятливо позначиться на стані багатьох рослин.

Читайте також  "Мобілізація наростає, у грудні повістки видадуть у нечуваних місцях": одних призвуть немнуче, декого випустять за кордон

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело