Всю пенсію віддати за комуналку? Скільки доведеться платити українцям за світло з 1 травня

Всю пенсію віддати за комуналку? Скільки доведеться платити українцям за світло з 1 травня

Підвищення тарифів для населення пов’язане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.

До 30 квітня цього року діє пільговий тариф на електрику для побутових споживачів. Саме тому з 1 травня на багатьох українців можуть чекати нові суми у платіжках. Поки що питання щодо перегляду тарифів на світло для населення відкрите.

Про це стало відомо завдяки заяві глави НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

За його словами, підвищення тарифів для населення пов’язане з великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури після ворожого обстрілу.

Тому, щоб успішно пройти новий опалювальний сезон, необхідно провести капітальні ремонтні роботи всіх пошкоджених об’єктів.

Саме тому в уряді розглядається питання щодо перегляду тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

“Розглядається кілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год. Головним тут завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту”, – розповів він.
Також Ущаповський звернув увагу, що при складанні тарифів обов’язково враховуватимуться малозахищені верстви населення, щоб їх це торкнулося найменше.

Досягти цього можна за допомогою субсидування та різних тарифів залежно від споживання.

Але найголовніший момент – те, коли почнуть діяти нові тарифи. В уряді поки що немає точної відповіді. Експерти впевнені, що це підвищення тарифів відбудеться не раніше ніж через місяць-два вже після закінчення нинішнього опалювального сезону. Тобто з 1 травня ми швидше за все платитимемо за світло ще за старим тарифом.

Читайте також  Допомога на дитину у 2020 році: скільки отримають українки у декреті

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело