Сотні ракет одночасно: орки готують новий блекаут Україні – важливі подробиці

Сотні ракет одночасно: орки готують новий блекаут Україні – важливі подробиці

Ще нічого не закінчилося
рф збирається накопичити ракети, щоб знову спробувати влаштувати Україні блекаут
Україна пройшла найскладніший за всю історію незалежності опалювальний сезон. Ворог був серйозно налаштований на те, щоби залишити українців у розпал холодів без тепла, світла та води. І хоч йому це не вдалося зробити, небезпека ще не минула. Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв’ю Obozrevatel поділився, що задумав ворог.

Він поділився, що за осінньо-зимовий період країні-агресорові вдалося знищити 45% високовольтних мереж та 55-60% об’єктів теплової генерації України.

Щоб відновити енергосистему України після таких наслідків, знадобляться роки, а на придбання потрібного обладнання доведеться знайти мільярди доларів.

Але доки війна остаточно не закінчена, існує висока ймовірність нових масованих обстрілів. Це може спричинити загрозу блекауту.

Харченко прогнозує, що влітку противник спеціально накопичуватиме ракети, щоб уже восени здійснити нові ракетні атаки під час опалювального сезону.

Він прогнозує, що складними місяцями восени стануть жовтень та листопад, коли ворог активно обстрілюватиме українські міста, щоб вивести з ладу енергетику України.

Він не дає жодних прогнозів, чи зможе вистояти енергосистема, адже це залежатиме від багатьох чинників. Але попереджає, що нам буде складно.

Але з іншого боку, ми вже переживши якраз такий досвід вже приблизно знаємо, як діяти. Тому, ймовірно, восени та взимку будуть знову відключення електроенергії населенню.

Харченко порадив українцям, які купили генератор, не поспішати його продавати, адже, швидше за все, він знадобиться наступної осені та взимку.

Експерт порадив почитати в інструкції, як правильно його доглядати, коли його активно не використовують. Те саме стосується і павербанків, вони знову, ймовірно, будуть у попиті.

Читайте також  Росія планує «великий наступ» цього літа: ЗСУ назвали напрямок

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело