У деяких школах подовжать навчання: кому доведеться сісти за парти влітку (відео)

Деякі українські школи можуть подовжити навчання в червні. Зокрема, через карантин і державні вихідні, адже пропущені дні доведеться відпрацювати.

Хто і скільки буде навчатися влітку, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

Навчальний рік в українських школярів офіційно повинен тривати 175 днів. Відповідний закон ухвалили минулого року. Саме тому, пропускаючи заняття через карантин чи державні свята, учням доведеться усе відпрацювати до 1 липня. Однак з цим погоджуються не всі. Приміром, вчитель із Харківської області Олег Козирєв нещодавно створив петицію на сайті Офісу президента, де вимагає скасувати обов’язкове відпрацювання пропущених занять.

Тобто завершити навчання до початку літа зможуть не всі. Деяким школам через карантин і свята все-таки доведеться відпрацювати вихідні у червні. Проте, освітній експерт Володимир Онацький впевнений, що літо − це найменш ефективний період для навчання дітей. «Ідея коротких канікул чи зменшення канікул була б актуальною, якби наші шкільні приміщення були до того готові. Коли у нас 30 учнів у спеку перебувають в кабінетах, то це шкодить здоров’ю», − наголошує він.

Не згодні з продовженням навчального року також і батьки школярів. Мовляв, влітку утримати увагу дітей на уроках найскладніше. Такої ж думки і в Міністертстві освіти і науки. Юрій Кононенко каже: українські учні відвідують школу чи ненайменше в Європі.

Утім, подовження навчання влітку чекає не на всіх. Здебільшого в червні будуть вчитися ті, хто довго переходив на дистанційку, бо ж усі пропущені дні доведеться відпрацювати. «Ми не є тією країною, де діти дуже багато вчаться. В Україні діти вчаться найменше в Європі. Можна закінчити в травні, але 175 днів треба, щоб діти вчилися», − наголосив Юрій Кононенко.

Читайте також  У МОН повідомили, на скільки збільшать зарплати вчителям у 2021 році(ВІДЕО)

За його словами, більшість українських шкіл подовжувати навчальний рік усе ж не будуть. Ймовірно, у червні доведеться вчитися школярам західної України, бо там через карантин неодноразово подовжували канікули.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело