Прогріє до +25: синоптик розповів, коли почнеться справжня спека у квітні

Прогріє до +25: синоптик розповів, коли почнеться справжня спека у квітні

Похолодання в Україну прийшло ненадовго, вже зовсім скоро температура стане майже літньою.

Вже наступного тижня погана погода разом із дощами може відступити з території України. На зміну негоді прийде справжня літня спека.

Докладним прогнозом поділився синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, повідомляє meteoprog.com

Він зазначає, що на території нашої країни найближчі 10 діб виявляться прохолодними з нестійким характером погоди, частим випаданням опадів як дощу, так і снігу (особливо в західних і північних областях). У нічні та ранкові частини 3 – 5 квітня спостерігатимуться заморозки у більшості областей, крім півдня та сходу.

“Після 16 квітня почнеться більш стійка тенденція зростання температури повітря і вже у третій декаді денні показники можуть досягати +20…+25 °С, а вночі коливатимуться в межах +7…+12 °С. Також істотно знизиться кількість опадів, а сонячних днів побільшає”, – прогнозує Кібальчич.

При цьому синоптик попереджає, що квітень цього року на більшій частині території України виявиться вологим, подекуди надмірно. Місячна кількість опадів сумарно перевищить норму в 1,5 – 2 рази, переважно рахунок першої половини місяці.

Температурний режим матиме тенденцію до нижчих показників й у середньому протягом місяця виявиться близько норми, у західних, північних і центральних областях місцями нижче норми на 1 – 3 °С.

Крім того, в окремі дні першої декади є можливість випадання снігу із встановленням тимчасового снігового покриву. Це стосується переважно західних та північних регіонів. Проте сніг у квітні не є аномалією і практично щороку фіксується синоптиками та метеорологами практично по всій території країни.

Читайте також  Кінець війни в Україні: відома мольфарка розповіла, скільки ще мучитися людям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело