В Україні введено не локдаун, а жорсткий карантин: Степанов пояснив різницю

В Україні з 8 січня введено не локдаун, а посилені карантинні заходи, які дехто сприймає як квест “обійти заборону”.

Карантин в Україні

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу щодо протидії поширенню коронавірусу у суботу, 9 січня. Він пояснив, що локдаун – це практично повна зупинка всіх бізнесів, усіх процесів у країні.

Степанов наголосив, що країни Європи масово зачиняються саме на локдаун і суворі обмеження, які не дозволяють навіть виходити з домівок без попереднього запису.

“Однак лише в Україні карантинні обмеження сприймаються деякими так званими експертами, політичними діячами, деякими верствами населення як такий собі квест під назвою “обійти заборону”, – наголосив Степанов.

Він наголосив, що влада жодної європейської країни не була такою лояльною до недотримання карантинних обмежень. І в жодній країні, за словами міністра, так активно не точилися обговорення щодо доцільності дій влади під час пандемії.

Він наголосив, що нові карантинні обмеження були розроблені з урахуванням думки провідних українських лікарів-епідеміологів та інфекціоністів, а також з огляду на міжнародний досвід.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 8 січня, в Україні почався жорсткий карантин проти поширення COVID-19. Українські супермаркети заклеїли стрічками “заборонку” на період локдауну.

У Києві в перший день жорсткого карантину помітили порушення правил локдауну в місцях новорічних розваг на ВДНГ, Софійській площі і навіть під Офісом президента.

Читайте також  Скільки цього року коштує випускник

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело