Путін може використати ядерну зброю: розвідка США назвала умову

Путін може використати ядерну зброю: розвідка США назвала умову

Президент Російської Федерації Володимир Путін може вдатися до використання ядерної зброї, щоб запобігти війні на виснаження в Україні. Про це попередила американська розвідка.

Про це повідомляє Тhe Тіmes.

Евріл Хейнс, директор національної розвідки, заявила комітету Сенату США з збройних сил, що наступна фаза російського вторгнення залишається невизначеною і, ймовірно, стане “непередбачуванішою і ескалаційною”.

Чиновниця зазначила, що розвідувальні агенції зможуть побачити наперед підготовку до ядерного удару з боку Росії. Насамперед, це можлива передислокація озброєння, здатного переносити ядерні боєзаряди.

Розвідка США вважає, що на цьому етапі Путін не готовий до ескалації війни з використанням тактичної ядерної зброї.

Риторика про можливе застосування ядерної зброї потрібна Кремлю для того, щоб налякати Захід та відштовхнути від подальшої підтримки та допомоги Україні. Однак, у сприйнятті Путіна, західні лідери здебільшого проігнорували його загрози.

Тому в Кремлі розмірковують про те, щоб найближчим часом провести навчання військ стратегічного стримування з публічним запуском ракет наземного та морського базування, а також вильотами ядерної авіації. Подібні плани передбачають створити загрозливіші сигнали західним політикам та розвідувальним агентствам.

У свою чергу, директор розвідуправління при Міністерстві оборони США генерал-лейтенант Скотт Беррієр заявив, що невдачі РФ в Україні можуть послабити владу в Москві, але водночас це викличе в російському керівництві більшу завзятість у протистоянні США та їхнім союзникам. Крім того, можливо, частіше звучатимуть загрози застосування ядерної зброї.

 

Читайте також  Янголами полетіли на небо батько із сином, які загuнулu в бою за Україну: Вшануймо Героїв України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело