В Україні планують посилити мобілізацію: з чим це пов’язано?

В Україні планують посилити мобілізацію: з чим це пов’язано?

В Україні планують посилити мобілізацію. Про це в інтерв’ю Українській правді розповів народний депутат від фракції Голос, секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, пише Факти.

Він почав з того, що плани з мобілізації визначають у Генеральному штабі ЗСУ.

“Ми зможемо говорити про певну кількість (в рамках посилення мобілізації, – Ред.), коли будемо знати, скільки підрозділів нам потрібно створити, скільки підрозділів нам треба поповнити, які втрати є в підрозділах, які дії планує Російська Федерація, який в нас план на подальше – ми збираємось контратакувати на одному напрямку, на декількох, чи ми будемо лише стримувати Російську Федерацію на рубежах? Від цього вже будуються плани мобілізації, і кількість вже визначається цими планами”, – сказав нардеп.

Член парламенту визнав, що сьогодні в окремих українських підрозділах, які беруть участь у бойових діях, є проблеми з комплектуванням.

Разом з тим Костенко каже, що ані йому, ані парламентському комітету, де він є секретарем, невідомо про наміри змінювати воєнну стратегію. Тому, каже він, мобілізація наразі триватиме “у такому форматі, як є”.

Нардеп додав, що державі слід запровадити зміни в державній інформаційній політиці щодо мобілізації та війни, пояснюючи суспільству, що “війна може продовжуватись довго, і ми не можемо на одних плечах її тягнути”.

Читайте також  Хлопець допоміг старенькій бабусі і став багатієм

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело