За борги по комуналці доведеться відповісти: неплатників в Україні прощати не будуть – до чого готуватись

За борги по комуналці доведеться відповісти: неплатників в Україні прощати не будуть – до чого готуватись

Важливо про це знати


Українцям нагадали, чим може обернутися борг за комунальні послуги
В Україні вже з квітня цього року планують поступово збільшувати тарифи на комунальні послуги. При цьому постачальники скаржаться на низьку платіжку дисципліну. Тобто багато людей своєчасно не платить, або має багато боргів, передає інформаційний портал Факти.

Прокоментував ситуацію Yasno Сергій Коваленко. Він зазначив, що платіжна дисципліна за останні кілька місяців стала гіршою. Експерт з іронією підкреслив, що “схоже, всі так зраділи світлу без перебоїв, що вирішили не платити”.

Відомо, що зараз загальний борг українців за комунальні послуги перевищує 50 мільярдів гривень. Одна з причин також полягає в тому, що багато українців ще знаходиться за кордоном і не повернулися додому. Тобто квартири, по суті, залишилися без нагляду господарів.

Справа в тому, що у випадку з електроенергією, водою, газом платити потрібно згідно з показниками лічильника. Це значить, що якщо ти не користуєшся послугами, то можна не платити. Проте у випадку з централізованим опаленням платити все одно потрібно. Те саме стосується обслуговування прибудинкової території і комунікацій будинка.

Слід також нагадати, що позиватися за комунальні послуги не можна лише на тимчасово окупованих територіях. В інших випадках це не забороняється законом. Тому підприємства можуть повертати свої гроші через суд. При цьому частіше за все суд стає на бік комунальників: після цього виконавець може знайти банківські рахунки боржника та заарештувати їх, накласти арешт на будь-яке майно.

Термін позовної давності становить три роки. Однак слід зазначити, що вся сума боргу, яка накопичена за весь час, залишиться до моменту, доки людина не заплатить.

Читайте також  В українців можуть забрати квартири через борги за "комуналку"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело