Повітряний наступ: Жданов розповів, що готує Росія та як змінюється тактика ударів

Повітряний наступ: Жданов розповів, що готує Росія та як змінюється тактика ударів

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що напередодні 24 лютого росіяни атакуватимуть Україну всіма доступними засобами, щоб продемонструвати хоч якісь успіхи у війні до роковин повномасштабного вторгнення.

Ні для кого не секрет, що починаючи з 12 лютого 2023 року Росія регулярно запускає в повітряний простір України незвичайні повітряні кулі з кутовими відбивачами. Перший такий аеростат був зафіксований та збитий над Дніпром. Чимало експертів кажуть, що таким чином росіяни шукають наше ППО. Ще б пак, на сьогоднішній день коефіцієнт її ефективності досягає більше 80%. У військового експерта Олега Жданова із цього приводу своя думка.

Так, в інтерв’ю ТСН військовий експерт Олег Жданов заявив, що Росія найближчими тижнями може змінити тактику у війні та спробувати влаштувати повітряний наступ на Україну.

“Росія намагається шукати якісь нестандартні методи. Я так розумію, що найближчими тижнями можемо побачити зміну тактики. Я маю на увазі появу цих повітряних куль з кутовими відбивачами, появу дронів-розвідників далекого радіусу дії, які заходять у глиб нашої території І поки що інформація неперевірена, але є дані, що РФ перекидає авіацію ближче до кордонів з Україною. І, можливо, вони намагатимуться здійснити повітряний наступ на Україну. Ця бомбардувальна та штурмова авіація може взяти на себе ініціативу щодо забезпечення вогневої поразки наших військ”, – розповів військовий експерт.

Водночас він звернув увагу на проблеми у Росії з пілотами військових літаків. За оцінками Жданова, нові кадри, які поспішно підготувалися там, не здатні на бойове пілотування.
“Наскільки воно (повітряний наступ – ред.) у них буде успішним – на жаль, ми можемо тільки ворожити на кавовій гущі. Але є кілька ознак. Перша – у них з особовим складом пілотів є напруженість дуже велика. Вони влітку робили дострокові випуски льотчиків з військових училищ, навіть з урахуванням того, що вони їх там з літа до сьогоднішнього дня – півроку – намагалися якось тренувати, це, як казав Леонід Биков у відомому фільмі, “жовторотики”, зліт-посадка – це не бойове пілотування. або виконання штурмових дій”, – пояснив експерт.

Читайте також  "Найбільшу владу має третя країна": астролог розповіла, як і коли закінчиться війна в Україні

Він не виключив, що російський Генштаб може застосувати і таку тактику. Жданов зазначив, що це свідчить про те, що “справи дуже погані” у РФ.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело