Початок великого наступу на Україну: генерал розповів про перші ознаки

Початок великого наступу на Україну: генерал розповів про перші ознаки

У західних, українських та російських ЗМІ дедалі частіше пишуть про те, що РФ може планувати новий масштабний наступ на Україну. Військовий експерт Ігор Романенко навіть навів докази цього.

Станом на 3 лютого, за даними українських прикордонників, на кордоні із РФ не зафіксовано потужного ударного угруповання, наявність якого могло б означати готовність до наступу. А от у військового експерта Ігоря Романенко на це своя точка зору.

Так, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Росія вже заводить мотострілецьку дивізію на територію України, а це вже точно свідчить про початок великої наступальної операції.

Таку думку військовий експерт висловив для 24 каналу.

“2 мотострілецьку дивізію з навчального центру в Білорусі зірвали з підготовки і через територію Росії на лінію зіткнення дали. Перший пішов”, – розповів Романенко.

Як зауважив генерал-лейтенат, на багатьох напрямках тривають запеклі бої. Ворог поступово перекидає резерв на лінію зіткнення. Щодо українського контрнаступу, то Романенко наголошує, що зараз потрібно “знекровити” російську армію у боях, а потім піти в атаку.

“Треба знищувати цю силу. І готуватися до майбутніх дій. Але захищатися, обороняти, а ще краще – згодом завершити стратегічну оборонну операцію і перейти до подальших контрнаступальних дій”, – зауважив Романенко.

Читайте також  Путін визначив винних у поразці Росії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело