“Державна допомога у розмірі…”: Хто в Україні не матиме пенсію і що їм чекати натомість

Заступник міністра соцполітики пояснив, якими будуть виплати для тих, хто працював «в тіні» або не працював взагалі. Українці, які не напрацювали достатню кількість пенсійного стажу, отримають «пенсію» в розмірі прожиткового мінімуму.

Про це в інтерв’ю «Сегодня» розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

За його словами, ситуації, що людина залишиться взагалі без засобів до існування, не буде, – пише Сегодня.

«Крім пенсії, у нас передбачена державна соціальна допомога, і, якщо людина не має мінімального страхового стажу, то для неї передбачається соціальна допомога після досягнення 65 років», – пояснив Шамбір.

Заступник міністра уточнив, що державна соціальна допомога призначається в розмірі прожиткового мінімуму. Прожитковий мінімум зараз – 1 373 гривні.

Тобто, ті, хто не напрацював і 15 років стажу, на пенсію не матимуть права. Вони можуть отримати державну соціальну допомогу.

Шабмір підкреслив, що пенсійна реформа передбачає відмінність в розмірі пенсій в залежності від стажу.

«Якщо людина не працює, то вона залишиться без пенсії. Що таке пенсія? Це не те, що дарується державами. Пенсія – це те, що зароблено людиною. У нас мінімальний страховий стаж, який дає право на пенсію, – 15 років. І це залишається незмінним. Інше питання – який розмір пенсії буде при такому стажі. Зрозуміло, що якщо одна людина пропрацював 15 років, а інша – 35 років, то у них повинна бути різна пенсія. І зрозуміло, що, якщо людина платила більше внесків, вона повинна отримувати більшу пенсію. Саме на цьому побудована пенсійна реформа. Так що нелегальна зайнятість негативно впливає на майбутнє людини», – підсумував Шамбір.

Читайте також  “Тіла у чорних пакетах лежать просто на підлозі”: У Мережі опублікували моторошні кадри з госпіталя в Іспанії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -