Що змусить Україну шукати компроміси з Росією: прогноз експерта

Що змусить Україну шукати компроміси з Росією: прогноз експерта

Якщо буде частково обмежено постачання озброєнь – Україна буде змушена перейти до оборони та шукати можливі компроміси у переговорах із Росією.

Про це в інтерв’ю Апостроф TV у програмі “Фронт Бадрака” розповів фахівець у галузі безпеки та оборони, генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони у 2019-2020 роках Іван Апаршин.

Під час спілкування співрозмовник наголосив, що адміністрація президента США не виявляє бажання змінювати державний лад у Росії, незважаючи на її військову агресію проти України та той факт, що Київ зацікавлений у краху Кремля.

Апаршин зазначив, що вперше в історії країни влада, населення та армія єдині, а 85% громадян вважають, що перемога у війні проти РФ означатиме повернення всіх наших тимчасово окупованих територій.

“Також для США наш вихід до кордонів 1991 року – це правильно і необхідно. Але Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до можливих наслідків, тому шукатимуть можливість дипломатичного вирішення цього питання. Це єдине, що стримує українське керівництво. Бо є необхідність у ресурсах і озброєнні”, – продовжив військовий експерт в інтерв’ю Апостроф TV.

Водночас, як попереджає Апаршин, навіть часткове обмеження постачання озброєння може змусити Україну шукати можливі компроміси під час переговорів із Росією. За його словами, Київ зараз отримує техніку країн-членів НАТО, а призупинення відправки зброї змусить Збройні сили України “десь зупинитися” та перейти до серйозної оборони.

Читайте також  “Стає легко бути українцем” – Сергій “Боцман” Коротких

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело