Україну засипле снігом вже в листопаді: “Абсолютний мінімум -24”, коли чекати похолодання

Україну засипле снігом вже в листопаді: “Абсолютний мінімум -24”, коли чекати похолодання

Синоптик Владислав Білик розповів, яку погоду варто чекати в Україні в листопаді. Сніг занурить городян в зиму ще до Нового року.

Начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Владислав Білик розповів про прогноз погоди на весь листопад.

Експерт заявив, що вже в наступному місяці городян чекає сніг, хоча ситуація і буде близька до кліматичної норми.

“Середньомісячна температура і кількість опадів у листопаді будуть близькі до норми. Тобто не холодний і не теплий листопад буде”, – зазначив він.
На офіційному сайті Укргідрометцентру говориться, що середня місячна температура буде в районі 0℃…+4℃, але на Закарпатті та юні України +5℃…+9℃.

За даними Владислава Білика, до кінця листопада очікуються снігові опади, але, найімовірніше, це відбудеться в Карпатах. Точно сказати, коли це станеться, експерт не може. Сьогоднішня погода знаходиться в нормальних межах для цього періоду, хоча трохи відрізняється.

“Абсолютний мінімум температури повітря -15℃…-24℃ морозу, у північних, східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в гірських районах місцями 25-31° морозу, на півдні Криму та Одеській області 8-13° морозу. Абсолютний максимум температури повітря + 16℃…+24℃ тепла, в Чернівецькій, Закарпатській, центральних, південних областях”, – йдеться на сайті Укргідрометцентру.

Читайте також  В Україну повернулися морози до -15: де синоптики прогнозують похолодання

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело