Воєнний стан та загальна мобілізація: у Раді розповіли про нові терміни

Воєнний стан та загальна мобілізація: у Раді розповіли про нові терміни

Важливі деталі
З’явилися терміни продовження в Україні воєнного стану
Востаннє воєнний стан був продовжений до 19 травня 2023 року. Народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі Залізний нардеп поділився новими термінами.

Очевидно, що на тлі продовження повномасштабної російської військової агресії знову буде потреба у продовженні цього особливого періоду.

Залізняк прогнозує, що у Верховній Раді вже на початку травня пройде голосування за продовження воєнного стану та загальної мобілізації.

Оскільки за останнім рішенням парламентаріїв воєнний стан та мобілізація в Україні продовжено до 19 травня поточного року, народний депутат прогнозує, що його знову продовжать на 90 днів.

Відповідно новий термін може бути до середини серпня поточного року. Железняк нагадав, що це вже буде сьоме голосування у Раді щодо продовження воєнного стану.

До цього вже 6 разів у парламенті голосували з цього приводу: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня та 16 листопада 2022 року, а також 7 лютого цього року.

Очевидно, що загроза з боку країни-агресора не знизиться, тому це буде вимушений захід для безпеки українських громадян.

Щодо мобілізації, то вона не припинялася після 24 лютого 2022 року і триває досі. Вручити повістку можуть військовозобов’язаним громадянам призовного віку 18-60 років.

Вручити повістку можуть у громадському місці, що зобов’язує людину прийти у призначений день та час у територіальний центр комплектування.

Спочатку це робиться для того, щоб уточнити дані людини та поставити її на військовий облік. Пізніше можуть вже надіслати повістку, яка зобов’язує пройти військово-медичну комісію і якщо людину визнають придатною до військової служби, її можуть відправити захищати Україну.

Читайте також  Відомий ясновидець озвучив своє пророцтво щодо війни на березень 2023 року: "Отримаємо шанс"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело