“Закрити лазівку ухильників”: у Раді озвучили деталі законопроєкту про мобілізацію

“Закрити лазівку ухильників”: у Раді озвучили деталі законопроєкту про мобілізацію

Як розповіли в комітеті Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, йдеться про обмеження кількості опікунів для людей з інвалідністю.

У Верховній Раді зараз триває розробка ідеї, яка дасть змогу прикрити “лазівку” для ухильників у законопроєкті про мобілізацію. Про це розповів заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, повідомляється на сайті Ради.

За словами нардепа, народні обранці зараз шукають прийнятну формулу, щоб не позбавляти людей з інвалідністю необхідного догляду, але при цьому обмежити кількість їхніх можливих опікунів.

“Ми почули проблему людей з інвалідністю та тих, хто доглядає за ними… З іншого боку, ми маємо перекрити лазівку, якою користуються деякі ухильники. Вони знаходять людей з інвалідністю, і в однієї такої людини може бути, умовно кажучи, дев’ять опікунів. Цього не повинно бути. Має бути тільки один”, – пояснив Чернєв.

Нардеп також наголосив на важливості балансу, за якого, з одного боку, буде виконано запит Генштабу і Міністерства оборони щодо мобілізації, а з іншого – дотримано всіх прав і свобод громадян.

Читайте також  "Про шкарпетки треба було думати раніше". Степанов про введення локдауну

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело