Повстання проти Путіна: Москва, Пітер, Іжевськ вийшли на протести проти мобілізації. Перші арешти. Відео

Повстання проти Путіна: Москва, Пітер, Іжевськ вийшли на протести проти мобілізації. Перші арешти. Відео

Вранці 21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив, звертаючись до росіян, про часткову мобілізацію “у зв’язку із ситуацією в Україні”. Після цього слово взяв Міністр оборони Сергій Шойгу, який цинічно заявив, що у Росії “величезний мобілізаційний ресурс”, тому в ході часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів. Ось лише не всі росіяни підтримують таке рішення.

Так, наприклад, російський опозиційний рух “Весна” та прихильники Олексія Навального закликали громадян Росії виходити на акції протесту проти мобілізації у всіх російських містах. Крім того, в інтернеті з’явилася петиція проти часткової та повної мобілізації. На момент написання новини її підписали понад 200 тисяч людей.

Зокрема, в Улан-Уде люди прийшли на акцію із саморобними плакатами, зібралося кілька десятків людей. Поліція закликала забрати плакати, про затримання не повідомлялося.

nbsp;

“Ми стоїмо в оточенні поліції біля Ісаакіївського собору. По одному з цього оточення витягують протестувальників. Протестувальники зчепилися руками. Навколо нас багато автозаків, багато ОМОНу. Усі журналісти в оточенні”, – пишуть у соцмережах журналісти.

 

Читайте також  Путін видав свою хворобу під час прес-конференції: “Викликайте санітарів!”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело