Вчені знайшли нові види дельфінів

Американські вчені з Музею природної історії і Товариства охорони природи виявили у Бенгальській затоці (Бангладеш – країна в Південній Азії) два нові види дельфінів.

Ссавці мають спільність із білим китайським горбатим дельфіном та індійською афаліною (мешканців інших регіонів Індійського і західної частини Тихого океану), але відрізняються генетично, передає 24news.com.ua.

У своїй роботі дослідники порівняли ДНК китайського білого, або горбатого, дельфіна і ДНК індійської афаліни з даними попередніх генетичних досліджень цих ссавців.

“Наші результати показують, що існує певний зв’язок між наявністю різних популяцій дельфінів і унікальним середовищем існування Бенгальської затоки. Поєднання біологічно багатого, але ізольованого морського ландшафту може стимулювати появу нових видів”, – розповідає автор дослідження Ана Амарал. Свої висновки вчені виклали на сторінках Conservation Genetics.

“Поява нових видів дельфінів в Бенгальській затоці – цілком природний процес, спровокований сформованим тут унікальним ізольованим морським середовищем, для якого характерна висока різноманітність”, – наголошують дослідники. Тобто, в водах Бангладеш існують особливі умови, сприятливі для формування генетично унікальних організмів.

Раніше вчені звітували про виявлення дивовижною річковий акули, яка мала ознаки морського і річкового істоти.

Зараз відомо про 37 видів дельфінів. Вчені відкривають про них все нові і нові наукові факти. Недавно вони виявили, що ці водні ссавці за рівнем розвитку інтелекту цілком можуть перевершувати людини. Зокрема, їх мова досі не вдалося розшифрувати, так як вони використовують логарифмічну систему кодування послідовності звукових сигналів.

Джерело – gazeta.ua

Читайте також  Учитель опублікував домашнє завдання на літо для учнів і прославився на весь світ

Шукайте деталі в групі Facebook