Олег Жданов назвав головну причину, чому Київ не може чекати доля Харкова у цій війні: “Зруйнується ідеологія”

Військовий експерт розкрив завісу, чому росіяни перестали обстрілювати Київ, і для чого їм потрібен Харків

Відомий військовий експерт знову висловив свою думку щодо ситуації на фронті. На цей раз зайшла мова про те, чому окупанти регулярно обстрілюють Харків, а ось Київ не чіпають.

Про це він розповів під час свого останнього інтерв’ю з українським журналістом Дмитром Гордоном, що опубліковано на його YouTube -каналі.

Журналісту стала цікава думка експерта щодо того, чому росіяни не обстрілюють масово Київ, адже у них є така можливість. Всі свої удари вони сконцентрували на Харків, Нікополь, Миколаїв тощо.

“До Києва треба долетіти, щоб його бомбити. По Києву завдаються удари менше, тому що він у глибині – це перший момент. Друге – так, під Києвом ППО працює, і його треба прикривати, бо це транспортний вузол. А зруйнувавши Київ, тоді руйнуватимуться скріпи, ідеологія цієї війни. Вони ж хотіли взяти Київ як матір міст росіян, і переписати історію” – розповідає Олег Жданов.

Путін, тобто все ще не втрачає надії того, що йому вдасться взяти колись Київ, але на щастя українські захисники готові до будь-якої провокації з боку росіян. Кремль ніколи не зможе здійснити свої плани, а ЗСУ повернуть усі окуповані території. Це буде момент, коли нам удасться повернути наше мирне життя.

Олег Жданов відповів на запитання, чому Україна не обстрілює російське місто Білгород.

“Там ми не дотягуємо… HIMARS ближче за 10 км не може під’їхати до фронту, це буде небезпечно. Треба дивитися: лінія фронту в районі Харкова, мінус 10 км – там він не дістане Бєлгорода. Це політичне рішення, причому я так розумію, не наше, а колективного Заходу, щоб ми не вели вогонь російською територією” – продовжив чоловік.

Читайте також  На українців чекає непростий період: екстрасенс дав тривожний прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело