Які зміни готують до пенсій українців: Третьякова розкрила подробиці

Які зміни готують до пенсій українців: Третьякова розкрила подробиці

Міністерство соціальної політики разом з премʼєр-міністром розробляють пенсійну реформу. У Верховній Раді очікують від уряду три законопроєкти.

Про це “Апострофу” у межах форуму “Діалог громадянського суспільства, бізнесу й влади: інклюзивні інституції та економічні свободи” сказала народна депутатка від фракції “Слуга народу” Галина Третьякова.

Я підтримуватиму ту конструкцію, яку вони пропонують. Там буде близько трьох законів. Їм медаль на груди, що вони це зробили“, – зауважила вона.

За її словами, мета змін – підвищити розмір пенсії, щоб він становив 60% середньої зарплати протягом життя.

Не можна сказати, що все, що вони хочуть, можна зробити. Але можна робити реформу в частині солідарного рівня. Вони роблять її комплексно. Завдання – щоб пенсія, якою забезпечується українець, мала виходити на 60% заміщення трудового доходу. Власне, це було і моїм проханням. Яким чином забезпечити 60%? Скільки ми можемо забезпечити солідарним рівнем? Біля 30-32%. Яким чином і коли впроваджуємо накопичення? Що відбувається з професіями, які відносяться до небезпечних, наприклад, саперів, зайнятих гуманітарним розмінуванням? Тобто є професії, які знаходяться під загрозою, і там пожиттєве утримання людей, їх пенсійне забезпечення є нагальним“, – зауважила Третьякова.

Додаткове навантаження на роботодавця поки не очікується, каже нардепка.

Була дискусія, чи це за рахунок ЄСВ, чи це має бути частково ПДФО. Є дискусія, бо реформи ПДФО ми давно не робили… Якщо ми зменшуємо, наприклад, ПДФО і частину беремо в накопичення, яким чином компенсується це тим, хто сьогодні цей податок бере в дохід, – держбюджету чи ОМС. Це велика макроекономічна реформа, яка зачіпає велику кількість стейкхолдерів в державі, й уряд має це збалансувати“, – наголосила Третьякова.

Читайте також  Груп інвалідності більше не буде: тепер система діятиме по-новому. Геть Радянщину!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело