Щось починається: Лукашенко віддає Путіну аеродроми

Щось починається: Лукашенко віддає Путіну аеродроми

Попри те, що Білорусь офіційно не вступила у війну проти України, режим Лукашенка фактично віддав територію країни для користування окупантам. Військовий аеродром Зябрівка, розташований під Гомелем, перейшов під повний контроль Росії.

Стало відомо, що Білорусь передала під повний контроль Росії військовий аеродром “Зябрівка” неподалік Гомеля. Про це у четвер, 7 липня, повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, зараз на території аеродрому “Зябрівка” у Гомельському районі здійснюються заходи щодо облаштування військової бази РФ.

“Хоча зараз ознак формування наступальних угруповань противника на Волинському, Житомирському та Київському напрямках немає і за останній тиждень ситуація там не змінювалася і залишається контрольованою, але за фактом на даний момент на білоруській території продовжують перебувати підрозділи ЗС РФ. Крім того, Білорусь передала під повний”. контроль Росії аеродром “Зябрівка”, де зараз тривають заходи щодо облаштування російської військової бази”, – заявив бригадний генерал Громов.

Крім того, на території аеродрому знаходиться дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М” та дивізіон С-400 “Тріумф” ЗС РФ.

У Міноборони також стверджують, що можливість вторгнення ворога з території Білорусі та так званого Придністров’я є малоймовірною, але розглядається.

Громов також додав, що режим Лукашенка розпочав будівництво ангарів для російських оперативно-тактичних ракетних комплексів, які йому пообіцяв Кремль.

Читайте також  Ядерний удар із боку Росії можливий. Але лише у відповідь, - голова Держдуми

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело