Зеленський попередив про цілу хвилю державних переворотів. Тільки початок

Через те, що Росія блокує поставки українського зерна, цілком можливо, що в країнах Азії та Африки будуть державні перевороти

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський на азіатському форумі з безпеки Shangri La Dialogue в Сінгапурі. За його словами, якщо не деблокувати порти України, світ зіткнеться з гострою і важкою продовольчою кризою, передає Обозреватель.

“Брак продовольства неодмінно призведе до політичного хаосу, який може призвести до повалення урядів безлічі країн, вигнання безлічі політиків. Ця загроза стає очевидною при вигляді злетілих цін на безліч повсякденних товарів у ряді країн”, – заявив Зеленський.

Президент України виступив на зустрічі у віртуальному форматі. Однак українська делегація на саміті присутня, тоді як росіян немає. До слова, делегація від Китаю покинула зал в той момент, коли виступав Зеленський.

У звичайний час Україна експортує близько трьох чвертей виробленого в країні зерна. І близько 90% цього експорту відправлялося морем.

Зараз доступ до українських портів Чорного моря блокує Росія. Через це зерно “застрягло” в Україні і не може бути експортовано в багато країн, які від нього залежать. За даними ООН, голод загрожує до 49 млн осіб.

Читайте також  Стало відомо, скільки ще триватимуть запеклі бої за Україну

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело