Це не суперечить закону: правда про вручення повісток на вулицях

Це не суперечить закону: правда про вручення повісток на вулицях

У Центрі протидії дезінформації РНБО спростували чергову порцію фейків у медіапросторі. Цього разу розповіли про вручення повісток.

Про це йдеться на сторінці ЦПД у Facebook.

Зокрема, розповіли про те, що нібито законом не передбачено вручення громадянам повісток на вулиці. Як пояснюють у Центрі, насправді такий формат не суперечить закону. Тому під час загальної мобілізації українці можуть отримати повістки про призов на військову службу і за місцем проживання, і на роботі, і на вулицях та блокпостах.

Також спростовано фейк про те, що громадян після отримання повістки відразу відправляють на війну. У ЦПД роз’яснюють, що
у врученій повістці вказано дату і час прибуття у територіальний центр комплектування з метою проходження військово-лікарської комісії. Виклик у військкомат відбувається для перевірки інформації щодо громадянина, його придатність до служби в армії.

Також у Центрі спростували те, що можна просто викинути повістку та десь сховатися. Якщо громадянин не з’явиться у військкомат без поважних причин – його можуть оштрафувати на 1700-3400 гривень. А за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації можна потрапити до в’язниці на 3-5 років.

Читайте також  Чи мають право працівники ТЦК зупиняти громадський транспорт для вручення повісток: відповідь військкома

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело