Наступна мета: куди Путін направить війська після України. Європа завмерла

Наступна мета: куди Путін направить війська після України. Європа завмерла

Побоювання з приводу можливого російського вторгнення вже висловлюється на офіційному рівні. Весь світ не може зупинити одного президента-агресора.

Російська зараза у вигляді “русского мира” може піти по всій Європі, якщо Путін виграє війну в Україні і зможе її захопити. На цьому Кремль не зупиниться.

Як заявив словацький прем’єр Едуард Хегер на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, наступною метою Путіна стане саме Словаччина.

Якщо Україна зазнає невдачі, наступною буде Словаччина… Вони (Україна) повинні перемогти”, – сказав Хегер.

Едуард Хегер різко висловився про дії членів Євросоюзу, які “йдуть на компроміси” зі своїми принципами щодо з Росією і “занадто сильно покладаються на російську енергію”.

“Ми занадто довго обмінювали наші цінності на дешевий газ і нафту. Компроміс з Путіним викликав війну в Україні. Агресивна війна, люди гинуть. Українці проливають свою кров за наші цінності, тому нам це не потрібно”, — додав Хегер.

Також він закликав блок почати роботу з Україною і Західними Балканами, щоб виробити “стандартні правила, щоб Україна могла приєднатися до ЄС”.

Раніше глава парламенту Молдови, який очолює проєвропейську партію “Дія і Солідарність”, Ігор Гросу заявив, що його країна готова прийняти зарубіжну військову допомогу для підвищення обороноздатності Національної армії на тлі війни, яку веде РФ проти України.

Минулого тижня глава британського МЗС заявив газеті The Daily Telegraph, що союзники з НАТО обговорюють питання про те, щоб не тільки Україна, а й Молдова була озброєна за стандартами Альянсу. Вона ствердно відповіла на питання, що причиною цього є військова загроза Молдові з боку Росії.

Читайте також  Генсек НАТО виступив із тривожною заявою для українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело