Лікарка розповіла, як лікувати COVID-19 удома

Лежання на животі підвищує показник насичення крові киснем. Крім того, коли людина лежить на спині, у неї зменшується дихальний обсяг легенів.

Коронавірус 2020 виявили у світі у понад 61 мільйона осіб, а число жертв COVID-19 наближається до позначки 1,5 мільйона. Усі люди хворіють по-різному, проте більшість лікуються вдома. Лікарка-інфекціоністка, завідувачка інфекційних відділень клінічної лікарні №2 Марія М’ясникова розповіла, що людям, які захворіли на коронавірусну інфекцію, але вирішили лікуватися вдома, рекомендується рясне вітамінізоване пиття. Також треба частіше лежати на животі.

Крім того, важливо точне дотримання рекомендацій і призначень лікаря. Зокрема, приймати призначені лікарські препарати, повідомляє агентство “Москва”. Щоб знизити температуру, організм має випарувати рідину.

Якщо в нормі людина вживає орієнтовно 2-2,5 літра в день, то за підвищеної температури вона має збільшити її кількість, а також додати вітамінізоване питво. У зв’язку з цим лікарка закликала не забувати про фрукти, багаті вітаміном C.

Лежання на животі підвищує показник насичення крові киснем. Крім того, коли людина лежить на спині, у неї зменшується дихальний обсяг легенів.

“Для зручності можна одну подушку підкласти по грудну клітку, другу підкласти під таз, щоб живіт трохи провисав”, – сказала лікарка.

 

Читайте також  Лiкyвання сeчeю. Поради від Уляни Супрун

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело