Скільки годин на добу взимку доведеться сидіти без світла: українцям назвали прогноз

Скільки годин на добу взимку доведеться сидіти без світла: українцям назвали прогноз

Україну взимку під час опалювального сезону очікує нестача електроенергії, працюватимуть графіки відключень, вважає енергетичний експерт Геннадій Рябцев.

Під час опалювального сезону, коли температура буде нижчою за нуль, Україна зіткнеться з дефіцитом електроенергії. Очікується, що будуть три-чотири черги відключень у рамках графіків. Світла може не бути в середньому протягом 12 годин на добу. Про це заявив енергетичний експерт Геннадій Рябцев.

“Взимку, протягом опалювального сезону, коли температура буде нижчою за нуль, небаланс енергетичної системи буде такий, що ми будемо мати графіки стабілізаційних відключень. І ці графіки матимуть три-чотири черги відключень. Щоб було зрозуміло, це приблизно 12 годин плюс-мінус дві години відключень електричної енергії на добу”, – сказав він в інтерв’ю УНІАН.

За його словами, такі сценарії ґрунтуються на прогнозованій нестачі електроенергії в енергетичній системі. Усе залежатиме від того, наскільки частими стануть російські атаки по енергетиці.

“Тому так, буде дефіцит електричної енергії в опалювальному сезоні. Але він не буде більшим за той, що ми бачили в червні-липні цього року”, – підкреслив Геннадій Рябцев.

Атака РФ на енергетику України 26 серпня – головні новини:
Російські окупанти в понеділок, 26 серпня, атакували Україну з повітря. Противник застосував понад сотню ракет і стільки ж “шахедів”. Прогриміли вибухи у Кривому Розі, Кропивницькому, Харкові та інших містах. Ворог обстрілював енергетичну інфраструктуру.

По всій країні були екстрені відключення світла, були й проблеми з водопостачанням. Проблеми фіксувалися в Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та інших містах.

У Міненерго розповіли про відключення світла через ракетний удар. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, ситуація складна.

Читайте також  Посміхайтеся, вас знімають: хакери захопили всі камери світу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело