Всього одна умова: у Зеленського розповіли про мир з Росією. Нехай Кремль думає

Радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк пояснив, чому українська делегація призупинила переговорний процес з представниками Російської Федерації.

Бойові втрати російської армії на 19 травня складають вже 28500 штук живої сили і це новий світовий рекорд у військовій науці. При цьому Росія навіть не замислюється про те, що це чиїсь сини, батьки, брати і чоловіки. Адже, навіть при таких втратах сідати за стіл переговорів щодо припинення військових дій не збирається, ще й Україна заявила про нові вимоги.

Стало відомо, що Кремль, який систематично блокував переговори з Україною, де політики поводилися зверхньо і диктували свої умови, тепер заявляють, що вже готові до мирного діалогу з Києвом. Ось тільки радник голови офісу президента Михайло Подоляк висунув нові вимоги до Росії, крім припинення вогню.

За його словами, єдина умова укладення миру з Росією – це повне виведення російських окупаційних військ з території України, включаючи ОРДЛО і окупований Крим. Поки це не відбудеться, переговорна платформа між Україною і РФ буде грунтуватися лише на зброї, санкціях і фінансах.

Про це передавати радник голови офісу президента Михайло Подоляк у своєму Твіттері.

Українці ні в якому разі не погодяться на так званий новий “Мінськ”, оскільки вже побачили його недієздатність, тому припинення вогню не буде до тих пір, поки країна-окупант не виведе свої війська з усієї території України.

“Не пропонуйте нам припинення вогню-це неможливо без тотального виведення військ РФ. Українське суспільство не цікавить новий “Мінськ” і повернення війни через кілька років. Поки Росія не готова повністю звільнити наші землі, наша переговорна платформа-зброя, санкції і гроші”, – написав Подоляк.

Нагадаємо, що 17 травня Михайло Подоляк заявив, що переговори з Росією припинені, їх відновлять, коли з російського боку піде конкретика, а зараз “немає сенсу заважати падінню цієї дивакуватої імперії”.

Читайте також  Китай завдає потужного удару по Путіну: у Кремлі такого кроку не очікували

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело