Українців жорсткіше штрафуватимуть за “мову”: закон уже в Раді, готуйтеся

Українців жорсткіше штрафуватимуть за “мову”: закон уже в Раді, готуйтеся

Подробиці

Народні депутати готуються посилити покарання українцям
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь виступив за посилення штрафів, що накладаються за використання забороненої російської музики. Про це повідомляє “Інтерфакс”.

У повідомленні пресслужби мовного омбудсмена йдеться: “Збільшення розмірів штрафів за використання музичного продукту держави-агресора – це одна зі складових справжньої боротьби на мовному фронті”.

Кремінь, зокрема, підтримує поданий народними депутатами до Верховної Ради законопроєкт №9547 “Про внесення змін до статті 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підвищення відповідальності за порушення законодавства закладами торгівлі, громадського харчування та сфери послуг у сфері обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора”.

Омбудсмен заявив, що “токсична кремлівська музика” стала елементом ворожої пропаганди та вже “не псуватиме” український інформаційний простір.

Тарас Кремень наголосив: “Слухати музику російських артистів, які схвалюють агресію проти України, роблять злочинні заяви, заперечують воєнні злочини – безвідповідально, аморально, підступно”.

Читайте також  Працівники ТЦК не можуть вимагати документи і виписувати повістки, але все зміниться — нардеп

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело