Попередьте близьких: в озерах небезпечно купатися. Росіяни залишили “пастки”

Попередьте близьких: в озерах небезпечно купатися. Росіяни залишили “пастки”

Російські військові нелюди робили все, щоб українці гинули навіть після відходу путінських військ.

Вже зовсім скоро багато хто почне відкривати купальний сезон, вирушаючи на озера та інші водойми у звільнених від російських окупантів населених пунктах.

Але відразу скажемо: не ризикуйте життям – багато водойм містять небезпечні “сюрпризи”, залишені росіянами.

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила людей про небезпеку.

Вже виявлено та знешкоджено 150 артснарядів, зарядів та різних боєприпасів.

У переважній більшості снаряди знаходять у Київській області.

Озеро блакитне в с. Горенка опинилося в епіцентрі обстрілів окупантами, які перебували під Києвом. Другий день тут працюють піротехніки та водолази ДСНС: очищають водойму до початку купального сезону.

Урожай за два дні – 10 боєприпасів, у тому числі артснаряди, постріли від гранатометів, вибухонебезпечні елементи від систем залпового вогню. Все це смертоносне залізо представляє реальну загрозу для людей.

Щоб знайти боєприпаси, рятувальники використовують підводний дрон. Після чого до роботи приступають водолази-піротехніки, що піднімають їх на поверхню.

Одночасно з підводним розмінуванням обстежуються і прибережні території. Заключний етап – перевезення та ліквідація вибухонебезпечного заліза контрольованим підривом на спеціальному полігоні.

Читайте також  Aстролог Ангеліна Вакуліна розкриває, які міста чекає "великий розгром" від окупантів: небезпека надходить з ніччю!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело