Путін вже залякує Литву: готує бойові стрільби з “Градів”, “Ураганів” і “Акацій”

Путін вже залякує Литву: готує бойові стрільби з “Градів”, “Ураганів” і “Акацій”

Йдеться про серйозні навчання, які війська країни-агресора проведуть на Балтійському флоті.

Варто було Литві припинити залізничний транзит в Калінінградську область товарів РФ, що потрапили під санкції ЄС, як Путін вирішив провести гучні навчання.

Навчання з бойовими стрільбами пройдуть на Балтійському флоті в Калінінградській області. У них обіцяють задіяти близько 1 тис.військових і понад 100 одиниць військової техніки.

Відзначається, що до маневрів планується залучити озброєння артилерійських і ракетних частин.

Російським військовим наказано виконати кілька сотень вогневих завдань із застосуванням “Градів”, “Ураганів”, гармат “Гіацинт”, САУ “Мста-з”, “Акація” і “Гвоздика”.

Нагадаємо, Литовські залізниці в ніч з п’ятниці на суботу припинили транзит низки російських товарів, що потрапили під санкції Євросоюзу, в Калінінград.

Під заборону ЄС потрапили майже 50 відсотків усіх вантажів, що доставляються з регіонів Росії. Тепер на поромну лінію Усть-Луга – Балтійськ будуть потрібні додаткові судна для доставки товарів. За словами глави регіону, заборонивши транзит вантажів в Калінінградську область, Литва грубо порушила правила її вступу в ЄС.

Калінінградська область – російський анклав, що межує з Литвою і Польщею. Залізничне пасажирське сполучення з ним здійснюється через територію Литви без змін, а літаки літають над Балтійським морем, оскільки повітряний простір країн ЄС для Росії закрито.

Читайте також  У Путіна почали говорити про закінчення війни в Україні та фейкові перемоги окупантів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело