Переговори з РФ набагато ускладнилися, вони варвари, – Подоляк

Переговори з РФ набагато ускладнилися, вони варвари, – Подоляк

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що переговори української та російської делегацій щодо припинення війни значно ускладнилися. Спілкуватися з представниками РФ стало набагато важче після звірств російських окупантів у Волновасі, Маріуполі та Київській області.

Про це Подоляк сказав у понеділок, 18 квітня, в ефірі національного телемарафону. Член української делегації назвав росіян варварами.

“Ситуація постійно змінюється. І той емоційний фон, в якому сьогодні проходять переговори, дає підстави трохи інакше дивитися на ситуацію загалом. Це дуже складний сьогодні процес”, – зазначив Подоляк.

Він додав, що на 54-й день повномасштабного вторгнення не варто плекати ілюзій щодо дій Росії. На думку Подоляка, окупанти не дозволять нікому провести гуманітарну операцію зі звільнення людей із Маріуполя.

Радник голови ОП наголосив, що українська сторона неодноразово зверталася до РФ із проханням вивезти людей до Бердянська з Маріуполя гуманітарним коридором. Але загарбники не дають Україні можливості врятувати навіть поранених, жінок та дітей.

“Із гуманітарного погляду – це очевидна річ. Віддайте цих людей. Але ні. Росіяни бравують тим, що вони можуть порушувати будь-які правила. Я вважаю, що вони не дозволять нікому провести гуманітарну операцію зі звільнення людей із Маріуполя. Давайте без ілюзій. Це Росія. На 54-й день війни треба розуміти, що це не цивілізаційний діалог із Росією. Це варвари”, – сказав Подоляк.

Нагадаємо: раніше президент Володимир Зеленський сказав, що знищення українських військових у Маріуполі та подальший геноцид українців, подібно до ситуації в Бородянці, зменшують шанси на переговори з Росією. І водночас, що сильнішою буде Україна, то кращим для неї буде результат цих переговорів.

Читайте також  "Можливо, вже у 2023 році": Подоляк назвав "ключовий момент" для остаточного падіння режиму Путіна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело