Біля Чорнобиля зазнімкували унікальну тварину: фото Біля Чорнобиля зазнімкували унікальну тварину: фото

Співробітник Чорнобильського заповідника зустрів козулю кремового кольору.

Біля Чорнобиля зазнімкували унікальну тварину.

Спіробітник Чорнобильського заповідника зустрів козулю кремового кольору.

Про це Сергій Домашевський написав у Facebook та виклав відповідне фото.

“Ось такий кремовий екземпляр козулі зустрівся мені сьогодні. Окр. м. Чорнобиль, 16.02.2022”, – йдеться у повідомленні під фото.

“Дика козуля незвичного забарвлення. Й радіація тут ні до чого. Це – здорова тварина. За твердженням науковців, вона – хроміст (руда), а не альбінос”, – пояснили у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.

У дикій природі козуля живе в мішаних і листяних лісах і в лісостепах. У хвойних лісах вони зустрічаються рідко, тільки в тому випадку, якщо у хвойному лісі росте листяний підлісок. Козулі уникають суцільних лісів, тримаються галявин і околиць лісів.

У дикій природі раціон дикої козулі складається з 900 видів рослин. Більша частина раціону складають листя вічнозелених або листопадних дерев; 1/4 складають дерева, чагарники й напівчагарники. У зимовий період козуля може урізноманітнити свій раціон мохами, лишайниками, папоротями й грибами.

Тривалість життя європейської козулі в дикій природі – до 12 років.

Цiкавi факти:
Добре плавають. Козулі просто чудово плавають і без особливих зусиль перепливають річки під час міграції.
Вживаються з людьми. Самку козулі легко можна приручити — вона спокійна, бо не норовиста і зовсім неагресивна, а ось з самцем все набагато складніше. Самці можуть мати гарем, — живуть з двома-трьома самками.
Козулі не кози! Іноді тварин називають дикими козами, але це не правильна назва. Належать вони саме до оленів, а не до кіз.
Пахнуть по різному. Кожна особина має унікальний запах, який допомагає іншим представникам виду зрозуміти її вік, розміри, стать та інші параметри.
Нагадаємо, у Чорнобильському заповіднику оприлюднили фото величної лосиці. Тварина зупинилася і ніби позувала фотографу.

Читайте також  10 правил Великого посту: як нe перетворити його на півтора місяця важкої і безглуздої дiєти

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело