“Пенсія зросла радикально у цих категорій українців, відбувся новий перерахунок виплат”: експерти сказали, хто з пенсіонерів одержить більше грошей

“Пенсія зросла радикально у цих категорій українців, відбувся новий перерахунок виплат”: експерти сказали, хто з пенсіонерів одержить більше грошей

В Україні з 1 липня автоматично підвищили пенсії частини пенсіонерів – на 19,7%. Стало відомо, кому додали 1450 грн.

Як інформує “biz.today.us”, перерахунок пенсій провели без звернення пенсіонерів. Індексація була передбачена для громадян, які вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними законами: “Про державну службу”, “Про наукову та науково-технічну діяльність”, “Про службу в органах місцевого самоврядування” та “Про статус народного депутата України”.

У прес-службі ПФУ повідомили, що перерахунок здійснили 19 419 громадян. Середній розмір підвищення виплат становив 1020,71 грн.

Пенсії вченим підвищили на 422,51 грн, колишнім співробітникам органів місцевого самоврядування – 634,89 грн, колишнім держслужбовцям – на 1046,70 грн, а екс-депутатам Верховної Ради – на 1450,98 грн.

Зазначені кошти виплачуються пенсіонерам із липня у встановлені дати. Наголошено, що з 3 липня почалося фінансування за другий місяць літа. Через Укрпошту відправили 1,4 млрд грн.

“Перерахунок здійснено на виконання постанови Уряду від 24 лютого 2023 р. № 168 “Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році” (пункти 5, 10)”, – пояснили у ПФУ.

В Україні підвищили пенсії: у ПФУ повідомили, кому у липні додали 1450 грн.

Як українці мають оформлювати пенсію

Головним документом, який необхідний призначення пенсійних виплат, є трудова книжка. Українці після досягнення пенсійного віку мають надати документи протягом трьох місяців.

За законом, який набув чинності 15 квітня, у період військового стану та протягом трьох місяців після його завершення громадянам на окупованих територіях та там, де велися бойові дії, передбачені виплати з дня, наступного за днем досягнення пенсійного віку.

Читайте також  Лихо на Житомирщині! Молодий батько жорстоко розправився зі своїм півторарічним сином. “Не зміг заспокоїти і…”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело