З кінця січня невакцинованих медиків і комунальників відсторонять від роботи

З кінця січня невакцинованих медиків і комунальників відсторонять від роботи

Вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби.

В Україні 31 січня набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я № 2664 від 30 листопада 2021 року, яким розширено перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, пише Укрінформ, з посиланням на МОЗ.

Згідно з наказом, до списку тих, хто підлягає обов’язковій вакцинації проти COVID-19, додаються працівники: органів місцевого самоврядування; закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; комунальних підприємств, установ та організацій.

В МОЗ нагадали, що працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Водночас у міністерстві додали, що ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього.

Читайте також  Фактично кожен хвoрuй на “корону” допускає одну і туж саму велику помилку: Лікар наголосив, що в жодному разі не можна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело