МОЗ рекомендував дітям носити маски, але це торкнеться не всіх

МОЗ рекомендував дітям носити маски, але це торкнеться не всіх

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про те, що діти з 12 років зобов’язані перебувати в громадських місцях в захисній масці.

Це стосується транспорту і місць масового скупчення людей. А ось школярам з 1-4 класів можна не використовувати засоби захисту в закладах освіти.

“З 12 років повинні (носити маски). У закладах освіти учні перших-четвертих класів можуть не використовувати маски. Всі інші повинні надягати на вході і виході з закладу освіти і під час використання загальних приміщень. Під час занять маску можна не надягати”, – заявив Ігор Кузін.
Після цього він додав, що зараз педіатри дуже розгублені, тому не можуть дати чітких рекомендацій. Однак якщо батько бажає захистити свою дитину, з 12-річного віку можна отримати щеплення Pfizer. Це стосується тих випадків, за згодою батьків, якщо підліток має важке захворювання або інвалідність.

І потім санітарний лікар додав, що протягом наступних трьох тижнів в Україні спостерігатиметься критична ситуація, яка піде на спад лише в січні. Однак наступна хвиля не за горами – експерти чекають її в березні-квітні.

Читайте також  Психіатр пояснив, чому чоловіки зраджують і як до цього треба ставитись

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело