Як оновити дані без візиту до ТЦК: що треба знати військовозобов’язаним

Як оновити дані без візиту до ТЦК: що треба знати військовозобов’язаним

Військовозобов’язані зможуть оновити свої дані, не приходячи в ТЦК, після набуття чинності ухваленого 11 квітня закону про мобілізацію. Повістки через електронний кабінет громадянам України вручати не будуть.

Про це 

заявила народна депутатка від Європейської солідарності, членкиня Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз.

“Можна оновити свої військово-облікові дані через ЦНАП, де… вам ніхто не вручатиме повістку. Ви просто оновлюєте свою контактну інформацію, персональні дані. Можна оновити через електронний кабінет, коли він запрацює, дистанційно”, – зазначила вона.

За словами Фріз, повістки через електронний кабінет громадянам України вручати не будуть. Їх вручатимуть фізично або надсилатимуть поштою.

Вона також повідомила, що можливість оновити дані безпосередньо у ТЦК та СП збережеться.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року – повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  “Люди лежали в різних позах, а деякі були частково роздягнені”: Загадкова смерть під Дніпром, з’явилися подробиці(Фото 18+)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело