Пасажир показав, як без COVID-сертифіката потрапити на поїзд: “домовитися можна”

Пасажир показав, як без COVID-сертифіката потрапити на поїзд: “домовитися можна”

Пасажир Укрзалізниці показав, як можна обійти нові правила поїздок, пов’язані з обов’язковою наявністю COVID-сертифіката або негативного тесту на коронавірус.

Про це в Facebook розповів журналіст Ілля Лихотоп.

“Ех, ну як я і думав, сертифікати сертифікатами, але “домовитися” можна”, – пише молодий чоловік.

Він розповів про цікаву картину, яку побачив днями на вокзалі. Ілля купив квиток, показав сертифікат і став спостерігати, як же дотримуються нових правил перевезень.

За словами журналіста, перед посадкою на поїзд хлопець років двадцяти, жінка і чоловік постарше благали начальника поїзда пустити їх у вагони, не маючи і тестів, ні сертифікатів. Спочатку представник Укрзалізниці навідріз відмовлявся, але через пару хвилин все змінилося.

“Начальник відповідав: “Мене це не цікавить, не витрачайте мій і свій час”. Але щось за дві хвилини змінилося і начальник вже забрав хлопчину і чоловічка з собою кудись”, – розповідає Ілля.

Інцидент трапився в поїзді, який прямував з Києва до Ковеля.

Як тепер потрапити на поїзд?
Нагадаємо, що в Укрзалізниці з 21 жовтня змінили правила посадки на поїзд. Тепер крім паспорта і квитка, потрібно показати COVID-сертифікат.

Тепер при посадці разом з паспортом і квитком провідники будуть перевіряти COVID-сертифікати або наявність негативного тесту на коронавірус. Щоб потрапити на поїзд, потрібно при собі мати:

  • документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини проти коронавірусу;
  • документ, що підтверджує повний курс вакцинації;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, який дійсний протягом 72 годин.

Зазначимо, що вакцинуватися тепер можна в пункті вакцинації на вокзалах. Там же можна пройти тестування на коронавірус, його вартість 350 грн, а чекати потрібно від 15 до 30 хвилин.

Читайте також  Субсидію в Україні отримуватиме лише 5% населення, - економіст

Нові правила діють для переміщення пасажирів всередині країни. Вони стосуються всіх видів транспорту, включаючи літаки, автобуси і поїзди.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело