Вчені склали топ-4 ранніх симптому коронавірусу

За словами канадський і британських вчених, чотири ранніх симптому COVID-19 можна окреслити досить чітко.

Британські та канадські дослідники виявили чотири нових ранніх симптоми, які можуть свідчити про наявність китайського коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє портал Express. Вчені віднесли до таких симптомів проблеми зі шлунком, кон’юнктивіт, сплутаність свідомості й стомлюваність.

Кожен п’ятий заражений коронавірусом має проблеми зі шлунком. Поміж гастроентерологічних симптомів медики виділяють втрату апетиту, нудоту, блювоту і біль в шлунку.

“Ці симптоми не обов’язково означають, що у пацієнта коронавірус”, – сказав вчений, доктор з Університету Альберти (Канада) Мітч Вілсон. Разом з тим він закликав людей ні в якому разі не ігнорувати дані прояви.

Ще одна ознака інфікування COVID-19 – кон’юнктивіт. Як заявляють в Американській академії офтальмології, вони зустрічаються рідко ‒ приблизно в 3% відсотках випадків.

“Вірус може поширюватися при дотику до рідини з очей інфікованої людини або від предметів, в яких знаходиться рідина”, ‒ пояснили американські вчені.

Третій симптом коронавірусу, за даними вчених, це сплутаність свідомості. Дослідники з Імперського коледжу в Лондоні стверджують, що такий стан може тривати до декількох місяців після одужання і належить до числа когнітивних наслідків.

Четвертим симптомом COVID-19 вчені назвали стомлюваність. За даними дослідників з Трініті коледжу в Дубліні (Ірландія), вона зустрічається приблизно у кожного другого хворого COVID-19 і може зберігатися до десяти тижнів.

 

Читайте також  В Україні затвердили нові карантинні обмеження через штам коронавірусу Дельта

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело