“Штам “Дельта” цього не пробачає”: лікарка пояснила, чому вакциновані українці заражаються вірусом

Штам “Дельта” вражає все більше українців. Небезпечний варіант вірусу продовжує викликати страшні симптоми у простих людей і напружену тривогу в медпрацівників. Зокрема, трапляється, що люди починають хворіти на COVID-19 вже навіть після вакцинації. Чому так відбувається, пояснила досвідчена експертка.

Як інформує “ТСН”, про це заявила лікарка-неврологиня Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Бобрик.

За її словами, коронавірус продовжує циркулювати і його концентрація наразі досить висока. Натомість ті, хто відмовляється від вакцинації, піддають ризику не тільки себе, а й тих, хто отримав щеплення.

“Коли ми вакцинуємося, ми проявляємо турботу та особисту відповідальність за своє здоров’я. Але має бути ще й громадянська відповідальність. Люди повинні чітко розуміти, що відмовившись від вакцинації, не ставши частинкою колективного імунітету, вони піддають ризику не тільки себе, а й тих, хто вакцинувались, оскільки вірус продовжує циркулювати і його концентрація досить висока”, – пояснила неврологиня.

Лікарка висловила думку, що, за прикладом інших розвинутих держав, в Україні теж потрібно ввести жорсткі обмеження щодо тих, хто відмовляється від щеплення. Наталія Бобрик пояснює, якщо заборонити невакцинованим відвідувати, наприклад, магазини чи ходити на роботу, це значно зменшить їхні контакти і таким чином вони не зможуть заразити інших людей.

“І нехай така людина вже сама дбає про те, як налагодити свій побут. У нас поки, увесь тягар за таку безвідповідальність лягає на плечі держави. Більшість людей розглядає вакцинацію лише в контексті свого власного здоров’я, а варто дивитись на це ширше, ваша вакцинація – це здоров’я ваших батьків, дітей, навколишніх, це ваша прогресивність у поглядах, ваша громадянська відповідальність та позиція, ваша внесок у майбутнє, турбота про здоров’я поколінь”, – додала вона.

Читайте також  Замість оцінки – "Зараховано": МОН пояснило, як оцінювати знання, коли 50% уроків пройшли дистанційно

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело