Адвокат розповів про нову хитрість ТЦК

Адвокат розповів про нову хитрість ТЦК

Він нагадує, що повістка має вручатися особисто під підпис.

Адвокат Роман Сімутін розповів про нову хитрість від ТЦК – як повістка трансформується в СМС. У своєму YouTube-каналі він зазначив, що подав позов до військкомату про скасування штрафу за неявку за повісткою. Долучив договір, а суд призначив дату.

Але відповідачі в особі ТЦК попросили суд перенести засідання. Таке трапляється, це нормальна практика, каже правник.

“Проте наступного дня на телефон, який вказаний у графі мого клієнта в договорі, приходить СМС: “У зв’язку з тим, що ви своїм підписом підтвердили володіння цим номером, повідомляємо про необхідність прибути такого-то числа до ТЦК для перевірки облікових даних та проходження ВЛК”, – заявляє Сімутін.

Він каже, що на такі СМС-повістки не варто реагувати, адже повістка має вручатися особисто під підпис або рекомендованим листом із повідомленням про вручення.
Повістки в Україні через месенджери
Раніше повідомлялося, що у Раді розглядають можливість вручення повісток у месенджерах. Ініціатор ідеї наголосив, що проекту закону про розсилку повісток у месенджерах поки що немає.

Адвокати вказували на один момент: військовозобов’язаний українець може встановити налаштування у месенджерах, коли сповіщень про перегляд інформації не буде. Тож неможливо буде довести, що він ознайомився з повісткою.

Нещодавно парламент подовжив на 90 днів дію воєнного стану та мобілізації, тож масова роздача повісток триватиме мінімум до 18 серпня.

Читайте також  Як Матвієнко та Мірзоян весілля гуляли: відео з романтичної церемонії одруження пари

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело