В Україні повернуть штрафи за порушення карантину – МВС

Дотримання обмежень “жовтої” зони карантину через поширення коронавірусу будуть контролювати правоохоронні органи так само, як це було 2020 року. Зокрема, до порушників карантину застосовуватимуться штрафні санкції.

В Україні знову будуть штрафувати за порушення карантину

У разі потреби кількість правоохоронців, які контролюватимуть дотримання карантину, буде збільшена. Про це в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL розповіли в департаменті комунікацій Міністерства внутрішніх справ України.

“Все буде так само, як і раніше. Вже є досвід 2020 року. Підрозділи МВС, як і минулого року, виконуватимуть контрольні функції згідно з рішенням уряду і каратимуть порушників відповідно до норм чинного законодавства”, – повідомили в МВС.

Там уточнили, що наразі кількість особового складу, призначена для здійснення контролю, залишається незмінною порівняно з 2020 роком. Проте, якщо виникне потреба у збільшенні, “будуть виділяти більше”.

Відповідаючи на запитання, чому нині відсутній контроль з боку правоохоронних органів за дотриманням маскового режиму в громадському транспорті та в громадських місцях, зокрема, у магазинах, у відомстві пояснили, що такий контроль не передбачений у “зеленій” зоні.

“Кожного не проконтролюєш, але за умов “жовтої” зони поліція більше звертатиме увагу на порушення і каратиме порушників”, – сказали в МВС, додавши, що розміри штрафів встановлені Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Читайте також  Нові штрафи доб'ють українців: хто в зоні ризику і що зміниться з 1 січня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело