Водіїв штрафують за поширене порушення і позбавляють прав: у яких випадках дії патрульних вважаються незаконними

Водіїв штрафують за поширене порушення і позбавляють прав: у яких випадках дії патрульних вважаються незаконними

Через несправність транспортного засобу водіїв можуть карати не тільки штрафами, а й позбавленням водійських прав. Українськими правилами дорожнього руху визначаються конкретні несправності, які забороняють його експлуатувати. Це необхідно для запобігання небезпечним ситуаціям на дорогах.

Але деякі водії продовжують ризикувати, керуючи автомобілем з порушеннями. Одне з таких популярних порушень – водіння з непрацюючими габаритними вогнями. За це можуть виписати штраф, а також вилучити посвідчення водія терміном до 6 місяців.

Патрульна служба легко виявляє таких порушників стає, особливо у нічний час. Відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водіям, які пересуваються на авто з непрацюючими габаритними вогнями, загрожує штраф у розмірі 340 гривень.

У разі, якщо це порушення буде зафіксоване вдруге протягом року, це може призвести до вилучення водійського посвідчення на строк від 3 до 6 місяців.

У Правилах дорожнього руху України зазначається, що перед тим, як виїхати на дорогу, водії повинні переконатися, що їхні транспортні засоби перебувають у належному робочому стані.

Стежити за тим, чи всі лампочки справні, під час руху складніше. Якщо габаритні вогні перегорають під час поїздки, це не є адміністративним правопорушенням, і покарання за це не передбачається. Але у таких ситуаціях водії повинні вжити негайних заходів для усунення проблеми.

Водіям слід знати, що у випадках, коли габаритні вогні виходять з ладу під час руху авто, а водій не знає про це, несправність за таких умов не вважається адміністративним правопорушенням. Якщо поліцейські накладають штраф через це, їхні дії є незаконними і можуть бути скасовані у встановленому законом порядку.

Читайте також  "Виски, крики й дитячий плач": з'явилися нові подробиці моторошного вбивства 5-річної дівчинки в Криму

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело