Австралійські науковці кажуть, що створили першу дієву терапію проти COVID-19. Її ефективність становить майже 100%

Група науковців із Австралії повідомила про успішні випробовування на мишах терапії проти коронавірусної хвороби, які зменшують кількість вірусних частинок в організмі на 99,9%. На черзі — випробування на людях.

Про це повідомляє пресслужба Університету Гріффіта, що в австралійському штаті Квінсленд. Препарат розробили спільно з центром дослідження й лікування раку City of Hope.

Наразі коронавірусну хворобу лікують, лише послаблюючи супутні симптоми за допомогою таких препаратів, як таміфлю, ремдесивір чи занамівір. Є також розробки «коктейлів» із антитіл до COVID-19, спрямовані на зміцнення імунітету у хворого й запобігання тяжкому перебігу хвороби.

В Університеті Гріффіта й City of Hope заявляють про створення терапії, яка саме лікує коронавірусну хворобу, а не сприяє швидшому одужанню людей.

В його основі — технологія міРНК, або малих інтерферуючих РНК, які здатні атакувати безпосередньо геном вірусу і знищувати його. Так вірус більше не може розмножуватися в організмі. Препарат, розроблений австралійськими вченими, робить усе це в легенях — найбільш вразливому для коронавірусу органі.

Нам уперше вдалося упакувати [міРНК] як [нано]частинку і відправити її через кровоносні судини для атаки вірусу», — наголошує професор Університету Гріффіта Найджел Макміллан. Він додає, що йдеться не про ліки, а саме про терапію, але її дієвість «майже така ж висока, як і в ліків».

Випробовування на мишах показали, що терапія на основі міРНК зменшувала кількість вірусних частинок в їхньому організмі на 99,9%. Крім того, наночастинки, які застосовуються в терапії, можуть зберігатися до року за температури 4°C і до місяця — за кімнатної температури.

Ще одна перевага наночастинок — їхнє виробництво легко масштабувати. Тому Макміллан із колегами припускають, що їхнє відкриття може бути використане для лікування пацієнтів із COVID-19 — зокрема й майбутніх його мутацій, бо уражає саме геном вірусу.

Читайте також  З Європи до України завезли cтрaшнy хвoрoбу, яка aтaкує нeрвoву систему і головний мoзoк

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело