Указ Короля Саудівської Аравії шoкувaв всю країну, а потім і планету

Сьогодні розповімо про те, як щедрий правитель вирішив винагородити жителів своєї країни. Це не казка або чергова качка журналістів, а як там не є реальність. 

Нинішній король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд сів на трон в січні 2015 року після cмеpті свого єдиноpoовного брата. Через пару днів після цього він видав указ, який поставив на вуха не тільки жителів країни, а й весь світ. У ньому йдеться про грошову винагороду державним службовцям, пенсіонерам, студентам в розмірі двомісячної виплати на загальну суму в 30 мільярдів доларів.

Більш того, в цьому ж документі заявляється про прощення приблизно 500 тисячам громадян грошових штрафів в розмірі понад 500 тисяч саудівських ріалів (що дорівнює приблизно 133 тисячам доларів). Також всіх іноземних ув’язнених новий правитель вирішив видворити з країни з подальшою забороною в’їзду до королівства, таким чином в’язнuцю їм замінила депортація.

У цьому ж указі новоспечений король виділяє 20 мільярдів доларів на будівництво нових споруд по забезпеченню населення питною водою і електрикою. Це ще далеко не все. Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд виділив всім літературним клубам, зареєстрованим в країні, а також клубам суперліги футбольного чемпіонату Саудівської Аравії по 10 мільйонів ріалів, командам першої ліги – по 5 мільйонів ріалів, а всім іншим клубам – по 2 мільйони саудівських ріалів.

Однак і це далеко не останні виплати щедрого монарха населенню. Король виділив винагороду також всім громадян, які отримують соціальну допомогу і людям з обмеженими можливостями.

Крім того, правитель видав указ, згідно з яким Міністерство соціального захисту має виділити всім зареєстрованим благодійним фондам 2 мільярди ріалів, Асоціації кооперативів солідарності – 200 мільйонів ріалів, а всім зареєстрованим об’єднанням профспілок – по 10 мільйонів ріалів.

Читайте також  Заборона на "Вконтакте" та "Однокласники" в Україні: Зеленський підготував указ

Вражаюче, але правитель такої суворої і канонічної мусульманської країни спілкується з громадянами в Мережі. Так, у своєму акаунті в Твіттері він розмістив пост з проханням до Аллаха допомогти йому в служінні своїй країні і народу. Ось які слова красувалися у Короля на сторінці: «Ніяка винагорода не віддасть належне за послуги мого народу». Варто відзначити, що народ миттєво відреагував на таку активність нового лідера країни: за дві години пост короля ретвітнулі більше 175 тисяч разів.

Між іншим, завдяки цьому твіту Салман відразу ж потрапив в топ користувачів цієї соціальної мережі. Всього за шість днів на нього підписалося 760 тисяч користувачів Твіттера. На даний момент загальна кількість шанувальників аккаунта короля нараховує 1 мільйон 860 тисяч. Варто відзначити, що Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд є сьомим королем і поки що єдиним саудівським правителем, який має обліковий запис в Твіттері, тим більше, звертається таким чином до населення.

Незважаючи на недовіру, яку викликає нечувана щедрість короля у багатьох людей земної кулі, немає приводів сумніватися в щирості рішення нового глави. Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд є сином першого короля Саудівської Аравії. Він користувався повною довірою короля Фахда і був його головним радником. За сумісництвом обіймав посаду міністра оборони і був губернатором провінції Ер-Ріяд.

Треба сказати, що така непроста робота давалася майбутньому на той момент королю вельми легко, що говорить про його небувалий розум і здатності планувати наперед. У ЗМІ не раз відзначався дипломатичний настрій правителя, його бажання і можливості вирішувати будь-які проблеми мирним шляхом. Саудівська Аравія знайшла надійного захисника в особі нового глави.

Взагалі король Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд привселюдно заявляє, що буде намагатися продовжувати політику свого покійного брата.

Читайте також  Рік президента Зеленського: "какая разніца", що людям нема чого їсти

А Ви хотіли б такого керівника для своєї країни?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -