На українців чекає п’ять підвищень пенсій: кому доплатять у 2022 році

В Україні у 2022 році планують провести п’ять етапів підвищення пенсій. Перерахунок зачепить практично кожного пенсіонера. Крім того, планується ввести доплати для пенсіонерів старших за 70 років.

Пенсії в Україні перерахують у п'ять етапів
Про це повідомило Міністерство соціальної політики на офіційному сайті. Так, уже зараз у Кабінеті міністрів готують бюджет країни на наступний рік. У ньому передбачають витрати і на соціальні виплати, їхню індексацію.

Відповідно до опублікованого графіку, у 2022 році:

з 1 січня перерахують пенсію українцям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи з інвалідністю;

з 1 березня проведуть загальну індексацію пенсій для приблизно 10 млн пенсіонерів (усього в Україні на заслуженому відпочинку перебувають 11,4 млн осіб). Також цього місяця підвищать компенсації українцям старшим за 75 років;

з 1 липня перерахують прожитковий мінімум: у результаті виростуть максимальна, мінімальна пенсії та надбавки за стаж понад норму;

з 1 жовтня підвищиться мінімальна пенсія для тих, хто виконав вимоги щодо стажу і досяг віку 65 років;

з 1 грудня підвищать прожитковий мінімум, а разом із ним мінімальні, максимальні пенсії і надбавки.

Ще одна пропозиція Мінсоцу – розширення програми щомісячних доплат літнім громадянам та пенсіонерам у віці від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 млн пенсіонерів.

“Ці пропозиції, а також ухвалення Верховною Радою України урядового законопроєкту № 4668 дозволять уперше після 2014 року охопити програмою підвищення всі категорії пенсіонерів”, – йдеться в повідомленні Мінсоцполітики.

Читайте також  Скільки років стажу потрібно мати, щоб вийти на пенсію в 60 років: умови виходу на пенсію з січня 2019

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело