Italdesign і Airbus представили літаючий “Кокон”

Основою автомобіля стала капсула-салон для двох осіб

Ательє Italdesign і компанія Airbus представили на Женевському автосалоні концепт літаючого автомобіля. Модель Pop. Up отримала два змінних електричних модуля для пересування по землі і повітрю, – передає “Мотор”.

Основою автомобіля стала капсула-салон для двох чоловік. “Кокон” виконаний з карбону і оснащений 2,6 метра довжини при 1,4 метра ширини і 1,5 метра висоти. Модуль для польотів виконаний подібно до квадрокоптера і оснащений вісьмома обертовими в протилежні сторони пропелерами. Його розміри рівні п’яти метрам на 4,4 метра.

Для зміни режимів руху досить скористатися спеціально підготовленим додатком. Потрібно ввести в програму інформацію про заплановану поїздку, після чого вона автоматично визначить відповідний спосіб пересування, грунтуючись на даних про час, витрати на подорож, трафіку і так далі.

За задумом розробників, модулі для поїздок по дорогах або польотів самостійно прибувають до капсули з пасажирами і встановлюються, а частина, яка не використовується в даний момент, автоматично відправляється на зарядну станцію і чекає виклику з “кокона”.

Модулі, як і сама капсула, оснащені комплектами батарей. Під час руху по землі автомобіль використовує два електромотори загальною потужністю кінських сил і здатний розігнатися до 100 кілометрів на годину. Запас ходу складає до 130 кілометрів. Зарядка “коліс” (ймовірно, на спеціальній станції) займає 15 хвилин.

Під час польотів Pop. Up має 182 кінські сили і теж може набирати 100 кілометрів на годину (зліт і посадка здійснюються вертикально). Максимальна дальність польоту не може перевищувати 100 кілометрів.

Про терміни появи товарної версії літаючого автомобіля і вартість інформації поки немає.

Читайте також  Вибачте, не можу, руки трусяться: як розкопували речі зaгиблих під Іловайськом(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


За матеріалами: