До Одеси завезли небезпечні іграшки: що виявили

Вироби містять високий рівень вмісту свинцю.

В Одесі під час позапланової перевірки фахівці виявили небезпечні музичні іграшки з лінійки “Звірята малята”. Постачальнику зазначеної продукції надані рішення про заборону надання продукції на ринку України.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби в Одеській області.

В їхніх фарбах і матеріалах частка свинцю перевищена в 164 рази.

Лабораторні дослідження показали, що продукція містить високий рівень загрози за вмістом свинцю. Іграшки виготовили у Китаї.

Раніше стало відомо, що у Києві виявили небезпечні напівфабрикати та заготовки для випічки з Італії. Зокрема, у продукції перевищено максимально допустимий рівень (MRL) для оксиду етилену.

Раніше виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов розповів, що недавно він влаштував перевірку магазинів у Одесі та був неприємно вражений. В одній із крамниць він помітив кілька упакувань протермінованого печива. А у складі цього продукту часто є шкідливі добавки: Е102, Е110, Е122, Е124.

Максим Несміянов вважає, що на етикетці з такою продукцією потрібно писати попередження, як це роблять на упаковках з-під цигарок, зокрема: “впливає на активність і увагу дітей” або “викликає алергічну реакцію”. Водночас наголошує фахівець, ціна такого продукту – понад сто гривень за кілограм. Часто виробники йдуть на хитрість та “Е-шки” приховують під назвами: “сорбат калію” або “уротропін”.

Читайте також  У лікарні Івано-Франківська помер молодий скутерист, який врізався у паркан. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело