У Києві правоохоронці викрили наркопритон поруч зі школою — там виявили 5 кілограм прекурсору

У Дарницькому районі Києва на вулиці Лариси Руденко правоохоронці виявили наркопритон, який невідомі організували у гаражному приміщенні поруч зі школою.


Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

Так, біля однієї зі шкіл невідомі організували місце для незаконного вживання наркотиків, психотропних речовин та їхніх аналогів.

Правоохоронці обшукали наркопритон і вилучили приблизно 5 кілограмів прекурсору — «фенілнітропропену». Він був розфасований у 55 зіп-пакетів та 5 місткостей із речовиною прозорого кольору, схожою на прекурсор, походження якої ще встановить експертиза. З 5 кг прекурсору можна виготовити приблизно 4,5-5 кілограмів амфетаміну.

Зараз правоохоронці збирають та фіксують докази, а також встановлюють причетних до організації наркопритону, щоб притягнути їх до відповідальності.

Справу відкрили за ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Читайте також  Комаровський заборонив популярну кашу: у 21 столітті цим не годують

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело